Nyári frissítő limonádés palacsinta

Nyári frissítő limonádés palacsinta

Ez a megunhatatlan, és mindig kéznél lévő finom, és népszerű édesség mindig jól ön.
Amikor csak eszembe jut, vagy megkívánom mindig csinálok pár darabot belőle. 
Most az az ötletem támadt, hogy kipróbálom "limonádéval".
Mivel nagyon nagy  a hőség, és igazán fontos, hogy ha édességre vágyunk, akkor az a nyári hőségben könnyű legen. Erre törekedtem. Mondanom sem kell, hogy nagy sikert aratott a család körében. Gyorsan el is fogyott. Tipp: ahány palacsintát szeretnél készíteni, annyi félig púpos evőkanál lisztre lesz szükséged. És 8 kanalanként 1 db tojásra. A tejet és vizet annak megfelelően kell hozzáadni.
Jelen recept szerint én 8 db-ot készítettem.



Hozzávalók: a tésztához: 
8 ek (félig púpos) evőkanál sima liszt
2 ek joghurt
1 db egész tojás
1 csipetnyi só
3 ek étolaj
200 ml tej
100 ml víz
1 ek citromlé



Töltelék: A "limonádé"
1 citrom leve, és 5 púpos evőkanál porcukor
A citromot és a porcukrot addig keverem, amíg egy sűrű anyagot nem kapok.
Ezzel a limonádés keverékkel megtöltöm a palacsintákat. Vaníliás cukorral megszórom és tálalom.

Elkészítése: 
- A tojás felverem a tej egy részével
- A keverőtál aljára öntöm, megsózom
- A többi hozzávalókat is hozzáadom
- Mixerrel, vagy fakanállal, vagy habverővel homogénné dolgozom

- A felforrósított, megolajozott palacsintasütőbe nagy lángon megsütöm


Jó étvágyat kívánok !
Bon Apetito !
Mahlzeit !


Megjegyzések

Népszerű receptek